Tolwegen overzicht

Tolwegen Duitsland

Duitsland is een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Vanwege het feit dat Duitsland aan ons land grenst is het makkelijk om met de auto naar Duitsland te gaan. In dit artikel staat informatie over de tolwegen in Duitsland.

Tol Duitsland

Over het algemeen is het in Duitsland zo geregeld dat er geen tol betaald hoeft te worden. Toeristen hoeven vaak geen tol te betalen in Duitsland. Het autoverkeer hoeft op de snelwegen namelijk bijna nooit tol te betalen. Echter zijn er ook uitzonderingen, zo moet er wel betaald worden op sommige wegen die in de Beierse bergen gelegen zijn. Ook voor het gebruik van enkele wegen in de Alpen moet tol betaald worden.

Overzicht tolwegen Duitsland

Op de volgende wegen in Duisland moeten gebruikers tol betalen:

  • B75/B104: Herrentunnel Lübeck
  • B105: Warnowtunnel Rostock

Nieuwe Duitse tolwegen

Er zijn plannen in Duitsland om de hoeveelheid tolwegen te vergroten. Er zullen in de toekomst waarschijnlijk 2 à 3 nieuwe tolwegen bijkomen.

De volgende wegen worden in de toekomst waarschijnlijk tolwegen:

  • A8: Albaufstieg (mogelijk schaduwtol)
  • A20: Elbetunnel Drochtersen
  • A281: Wesertunnel Bremen

Tol vrachtverkeer

Het vrachtverkeer in Duitsland moet op meer wegen tol betalen. Op snelwegen moet tol betaald worden maar ook op enkele secundaire wegen moet het vrachtverkeer tol betalen. Dit gebeurd door middeld van elektronische kastjes.

Plaats een reactie!